Göynük Zafer Kulesi̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
27 Mayıs 2022, Cuma
Göynük Zafer Kulesi
Göynük Zafer Kulesi Anlamı
Göynük Zafer Kulesi
  • Göynük Saat Kulesi 1923 yılında dönemin Kaymakam Hurşit Bey tarafından yapılan yönlendirmelerle yapılmaya başlanmış ve Kurtuluş Savaşı süresi boyunca Türk milleti tarafından gösterilen Milli Mücadele hareketi anısına inşa edilmiştir. Aynı zamanda Göynük Zafer Kulesi ya da Göynük Zafer Abidesi olarak da biliniyor.

 

  • Göynük Saat Kulesi 1996 yılında yönetmenliği Ömer Kavur tarafından yapılmış olan “Akrebin Yolculuğu” adlı Türk-Macar ortak yapımı filmde de kendine yer bulmuş bir yapıt. Kulenin manevi değerinin bu kadar yüksek ve yerli turistler tarafından ilgiyle ziyaret edilen bir eser olması ne yazık ki 2001 yılında ahşap olan kule kısmının yanmasına engel olamamış. Bir çalışma esnasında kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımlar ahşap kulenin tamamen yanmasına sebep olmuş fakat kule tekrar yenilenmiş.

 

  • Bir  cittaslow (sakin şehir)  olan Göynük’te ayrı bir yeri olan Göynük Saat Kulesi’nin fikir babası olan Kaymakam Hurşit Bey için de bir heykel yapılmasının düşünülmüş olması gerçekten güzel. Göynük ilçesini seyretme, fotoğraf çekme, tarihi dokuyu hissetme açısından kesinlikle Göynük taraflarına yolunuz düştüğünde incelemeniz gereken yapıların başında gelen kule, ilçenin adeta medar-ı iftiharı durumundadır.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayınız